Tårer for egosimen

Mange barn rundt samme bord. Mange barn på samme jord. Det er vi, det er vi, morgendagens søsken.

Men det er vel for pokker ikke vi! Morgendagens søsken er noe som bare finnes i en sang.

last ned (5)

Nå skal grensene stenges. FrP har rekordoppslutning. Vi er redde. Reddere enn noen gang. Muslimer er farlige mennesker, Luciafeiringen er avlyst og det har blitt ulovlig med nisseluer på skolene i Oslo. Til og med flagget vårt har de tenkt å ta rotta på. Det norskeste og flotteste vi har! Nå er det korset som skal bort.

images (14)

Hva er det vi bringer videre til barna våre?! Hvordan skal ungene våre bli rause, og forstå at det å dele på godteriet sitt er viktig, når vi ikke engang vil dele av godene når vi står ovenfor den største humanitære katastrofen i verden etter 2. verdenskrig?  Innse det! Vi er dritrike! Vi har hele ræva vår stappfull av penger!

images (18)

Kjære Ola og Kari Nordmann. Landet du bor i finnes på en klode som heter Tellus, men som for det meste kalles Verden. Det er ikke slik at du ikke er et medlem av selve Verden selv om du tilfeldigvis bor i et land hvor vi har masse penger og sosiale goder. Når mennesker i andre deler av Verden må flykte fordi det faller bomber på dem og de mangler mat og vann, har vi i Norge en plikt til å hjelpe dem. Kan hende du må låne bort en gymsal til dem når de kommer. Kan hende må klassen du eller ungene dine går i ha gym et annet sted. Men er det virkelig så forferdelig? Er det virkelig for mye å be om når det faktisk er snakk om sult og nød?

images (15)

Det som har skjedd i Paris og Beirut er grusomt og avskyelig. All terror er det, uavhengig av hvor det skjer i verden. Men de som flykter, flykter jo FRA terror! Og hvordan skal vi stanse terror? Ved å stenge våre grenser? Ved å sende bomber og granater? Jeg tror ikke det. Da flyene smalt i Twin Towers var det en katastrofe av dimensjoner. Flere tusen amerikanere måtte bøte med livet, og sjelden har vi vel vært mer sjokkert. Jeg gråt for ofrene, og det var flere med meg. En grusom og avskyelig handling. Hundretusenvis av uskyldige muslimer ble drept i krigen mot terror da USA begynte å bombe Afganistan og Irak. Jeg klarer ikke å la være å spørre: hvem gråt for dem? Visste vi i det hele tatt om dem?

12219371_898967450158222_3786068829877987860_n

Det er 20. november 2015. Du sitter og ser på TV. På favorittprogrammet ditt. Nytt på Nytt. Fader så vittig Jon Almås er! Julestemningen har begynt å krype innpå, og selv om du er alene med to små er livet slett ikke ille. Det er tid for fredagskos. Du har både pottis i posen og noe rødt i glasset. Plutselig går strømmen. Du tar det med ro. Ikke noe stress. Så smeller det! Hva skjer?! Huset raser sammen rundt deg. Du er livredd! Plutselig er du begravd under restene av huset ditt. Du blir liggende i to døgn mens du hører stadige skrall. Du er iskald og skjelver av kulde. Du har tisset på deg av redsel, så buksa har fryst fast til kroppen din. Hvor er Sofie og Sebastian??!! Du roper og roper helt til du mister stemmen. Deretter er det bare endeløs gråt. Hvor er barna dine?! Til slutt mister du bevisstheten. Du våkner i et svakt lys. Noen har dratt deg frem. Det er Irene, naboen. Hvor er Sofie??? Hun ser på deg med smerte i ansiktet når du spør, og du forstår at det ikke er håp. Hun har Sebastian på armen. Hva med Lukas? Irene rister på hodet. Nei. Hun har mistet sin egen Lukas, men Sebastian lever. Takk og lov!

images (20)

 

Under et teppe ligger Sofie. Du vil ikke se, men du må. Kroppen hennes. Blodig. Ansiktet er fortsatt vakkert. Livløst og litt blålig, men fortsatt vakkert. Du stryker henne på kinnet, men skvetter når du kjenner hvor kald hun er. Flettene hennes sitter fortsatt stramt. Hun ville ha bølger i håret. Men kroppen, kroppen er maltraktert. Favorittbamsen sitter fast i det størknede blodet hennes. Den nydelige jenta di som du bar under hjertet ditt i ni måneder. Som du trodde aldri skulle komme ut etter den lange og harde fødselen! Men som kom ut og knirket til. Det var den største dagen i livet ditt frem til da!  Hvordan skal du klare dette? Du skriker så høyt at du tror lungene skal briste. Hulkene er så vonde at det kjennes som om du aldri vil kunne trekke pusten ordentlig igjen. Tårene svir nedover kinnene dine. Du vil ikke forlate henne. Du trekker den livløse kroppen inntil deg og gråter hysterisk.

images (17)

 

Hele Gamle Stavanger er bombet sønder og sammen. Det er ingen tilgang til vann, og butikkene er allerede plyndret for alt som kan spises. Irene vil trekke deg med seg, men du vil ikke slippe Sofie. Men du må. Du må, for du må flykte.

Dere har fått en sjanse til å komme dere unna. Irene har fått tak i noen penger. Først en lastebil. Så båten over til Danmark. Dere stapper dere inn bak en last med sigaretter. Dere må sitte helt stille. Og du vet. Du vet at hvis Sebastian gir fra seg en eneste lyd, er dere fortapt. Da tar de dere.

images (19)

Takk og lov! Dere kommer dere til Danmark. Du prøver å tenke fremover. Prøver å tenke at dere kan få mat og vann. Et sted å sove. Tørre klær. Dere får det. For en stund er alt bra. Men så kommer kontrabeskjeden: dere må dra tilbake til Norge. I Danmark mener de at det er mange terrorister blant de norske flyktningene. Men dere har jo ikke noe å komme tilbake til! Det får ikke hjelpe, sier de i Danmark. Enten tilbake til Norge, eller til et annet land. I Danmark vil de ikke ha dere. Dere er altfor farlige.

last ned (8)

Den farligste terroristen vi har hatt i Norge er norsk. Lys i luggen og alt. Han sitter nå i fengsel etter å ha drept 77 mennesker, hvorav 33 under 18 år, og skadet flere hundre mennesker. Han gjorde det fordi de representerte venstresida. Representerte dem som ikke dømmer mennesker utfra religion og utseende, men utfra hvem de faktisk er. Men det er altså flyktningene som rømmer fra IS vi er redde for?

last ned (7)

Det er ingen Luciafeiring som er avlyst. Det er ingen nisseluer som er blitt ulovlige. Ikke engang det norske flagg er under angrep. Hverken muslimene eller Human Etisk Forbund har kommet med sånne krav. De som har kommet med dette sludderet, er folk som vil skape frykt. Som vil skape bråk, og som er rasister.

last ned (1)

Mange føtter som kan gå, dit hvor hjelpen trenges nå, mange hender vendt mot dem, som har mistet sine hjem – Hvis de ikke er muslimer, da.

 

 

 

2 thoughts on “Tårer for egosimen

  1. birsen says:

    Når jeg leser dette klarer jeg ikke å skamme meg over min frustrasjon over vanskene med å få seg relevant jobb som nyutdannet jurist + enslig mor over 35 + annen etnisk bakgrunn enn etnisk norsk / skandinav / europeer… Jeg har tak over hodet, mat på bordet, en jobb å gå til uansett hvor lite relevant den er…

    Du er utrolig flink til å få frem gode poenger! Takk!

    • Du har ingenting å skamme deg over! Det er vi som skamme oss, som setter hudfarge og etnisk tilhørighet foran kvalifikasjoner og kompetanse! Håper virkelig du finner noe mer relevant etter hvert, og får det litt bedre for deg og familien din. Og takk for at du vil følge meg på bloggen min 🙂 Ikke alltid jeg har like seriøse ting å komme med 😉 Jeg sender deg en klem ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: