Du er borte, men jeg er her

 

Jeg syntes jeg hørte deg i natt. “Hallo”, liksom. Jeg var litt full, men stemmen din var helt ren og klar. Du lo litt. Ganske høyt, akkurat som du pleier. Du syntes jeg gikk litt skeivt og sjanglete. Jeg lo jeg også. Hadde litt problemer med å treffe gangfeltet. Jeg skulle akkurat til å snu meg for å si noe utrolig vittig. Noe om elger eller bøfler. Men så kom jeg på at du slett ikke var hverken levende eller til stede, men aldeles død.

Jeg så et stjerneskudd. Det var så sterkt at det nesten må ha sneiet jorden.

Er du er ute et sted? Er det derfor jeg stadig hører deg? Drømmer om deg? Var det derfor jeg så deg i øyekroken her om dagen? Du kan godt si ordentlig i fra, altså. Trenger ikke gå rundt og gjemme deg. Jeg savner deg nemlig. Veldig.

last ned (2)

Jeg tror ikke noe særlig på Gud og sånt. Men det gjorde du. Håper du hadde rett. For da var kanskje ikke livet ditt så kort likevel.

Hvis Gud finnes, og du er der, vil jeg gjerne at du gir Gud en skikkelig ørefik før dere setter dere ved kjøkkenbordet og tar en alvorsprat. For det første kan du hilse fra meg å si at han er en jævle kødd som ikke ordner opp i verden! Mennesker lider, og han sitter åpenbart der og klør seg på balla og spiller candy crush mens han skravler med Carl I. Hagen. For det andre hadde ikke du trengt å ta av sted fullt så tidlig. Men de trengte deg kanskje i koret?

last ned (3)

Jeg så et stjerneskudd. Det var så sterkt at det nesten sneiet jorden. Det minner meg alltid om deg. Om da vi satte opp Fame, og du sang så vakkert: ” … da er jeg endt som et stjerneskudd.”

images (6)

Men du er ikke endt. Eller glemt.

images (7)

One thought on “Du er borte, men jeg er her

  1. Gunhild Drage says:

    Kjære jenta mi, du er så fin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: