Det finnes ingen mann i forholdet

last ned

Teppegnager, skeiv, lesbe, homoseksuell, flatbanker, homofil, lesbisk. Jeg har aldri forstått meg helt på det med flatbanking. Hva går det egentlig ut på? Kona mi og jeg har hatt det ganske mye moro i vår jakt på å finne ut av akkurat det. Skal vi prøve oss på litt flatbanking? Fifle, fufle. Er det dette som er flatbanking? Fifle. Hmmm… Fufle. Fnis. Kanskje? Prøv litt mer sånn. Hahaha! Tror ikke det er flatbanking, men hvis du ligger litt stille skal jeg prøve noe annet.

Lar jeg ord definere meg? Egentlig ikke. Noe går helt på hva man gjør, eller hva folk tror man gjør, mellom laknene på privaten, og noe går på hva man faktisk er. Jeg er ikke særlig tynnhudet, og tar det meste med en god porsjon humor. Når man jobber som sykepleier, kan det likevel være slitsomt å komme ut av skapet absolutt hele tida. Mens jeg studerte,måtte jeg forholde meg til veldig mye nye folk på kort tid. Man jobber jo skift, og har mye praksis med nye kontaktsykepleiere for hver gang. Jeg hadde jobb ved siden av studier også. Det har aldri vært et poeng for meg å få sagt at jeg er HOMO, men det har ikke vært noe poeng for meg å ikke si det heller. Jeg har som regel fått sneket det inn i samtalen underveis, og da kommer det mange spørsmål. Jeg elsker å skravle, så jeg tar det som regel greit, men det kan bli slitsomt. Særlig hvis folk synes de har noe med sexlivet mitt å gjøre.

Det var på en nattevakt jeg rett og slett fikk nok. De to jeg skulle jobbe med den natta, kjente jeg ikke fra før, og de er begge minst en generasjon eldre enn meg. Jeg synes det var litt knapt med prat i løpet av vakten, men gjorde nå mitt, og hadde litt tilsyn og sånt. Sånn rundt kokken 03.30 smeller det fra den ene: hvor lenge har du visst at du er homoseksuell? Jeg kjente at jeg skvatt skikkelig til, for jeg satt egentlig i en stol og døste og passet helt greit mine egne saker. At jeg er gift med verdens flotteste kvinnfolk, hadde heller ikke vært oppe til diskusjon før sammen med akkurat disse damene. Vel, svarte jeg, jeg har vel visst at jeg er homoseksuell like lenge som du har visst at du er heteroseksuell, men jeg er ikke så opptatt av sex, så jeg pleier å si at jeg er homofil, og ikke homoseksuell. Da ble det stille, gitt. Hun så ut som hun skulle få slag, men det var jo hun som spurte. Da vi skulle gå av vakt, ga hun meg en liten brosjyre hvor det stod at “Jesus elsker alle”, og sa at jeg bare måtte si i fra hvis jeg trengte snakke om det. Snakke om det?! Vel, man kan si at jeg trengte snakke om det. Med sjefen! Og oppvask ble det.

Og så til det store spørsmålet: Hvem er det som er mannen i forholdet? For å gjøre det helt enkelt: det er ingen mann i forholdet. Vi er begge kvinner. Det er noe av greia med å være lesbisk – det er ingen mann. Vi går ikke og lengter etter et skikkelig mannfolk sånn i all hemmelighet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: