Der ingen skulle tru at Krekar kunne bu

Mulla forbudt

I går ble det bestemt at Mulla Krekar, eller Faraj Ahmad Najmuddin, som han egentlig heter, skulle hive seg på første transportmiddel til Kyrksæterøra. Det ble til at han drøyde avreisen til i dag, og det var like greit. I dag ombestemte de seg nemlig, og sa at han kan få bo i Oslo til anken er ferdig behandlet. Krekar har selv sagt at han ikke er til fare for rikets sikkerhet. Det at han tidligere jobbet som geriljaleder Irak, og at han har truet Erna Solberg, er noe vi må legge bak oss nå.

Han truet også to kurdere, men dette mener Krekars forsvarer at må være greit. De oppførte seg nemlig veldig provoserende, og kan sånn sett skylde seg selv. Sånn gjør vi det i heimen hos oss også. Det bor ei bikkje hos naboen som aldri holder den fordømrade kjeften sin igjen, og vi så ingen annen mulighet enn å sende et trusselbrev: «ukjære nabo. Hvis ikke den kjøteren snart blir stille, kommer vi med gift i tunfisk. Hilsen naboen» De ble skikkelig sure. Vi skulle kanskje ikke signert med «hilsen naboen», men det tenkte vi på først etterpå. Bikkja bjeffer fortsatt. Utenfor soveromsvinduet. Hver natt. Vi er kraftig provoserte! Selvsagt skal vi fortsette å true dem, vi har bare ikke bestemt oss for hva vi skal true med.

man-390339_640

Det jeg ikke skjønner helt, er hvorfor Krekar er så himla irritert over at han må flytte på seg. Riktignok kommer han ikke til å bli ønsket velkommen av et fakkeltog, men det er flere som ser frem til hans ankomst. Det er jo ingen hemmelighet at området er noe glissent befolket, og noen gleder seg til å få en ny treningskamerat. Presten sier at Krekar er hjertelig velkommen på kirkekaffe, og han vil gjerne ta en skikkelig mannfolkprat med Faraj – sånn man to man.

images

Jeg tror ikke det er meningen at Krekar skal jobbe mens han er der, og det synes jeg er litt dumt. Det kan komme mye godt tankegods ut av å kjøre brøytebilen eller være avløser på gård. For alt jeg vet, er det ledige stillinger på Husfliden også!

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er betenkte når det gjelder det hele. Krekars kone og barn skal selvfølgelig få besøke Krekar så mye de vil! Det er mer ekstremister de er redd for at skal valfarte til Kyrksæterøra. PST tilbyr seg imidlertid ikke å overvåke Krekar i hans nye bopel. Nei, dette faller på lokalpolitiets skuldre. Nå vet jeg jo ikke hvor hard kriminalitet de er vant med på Kyrksæterøra. Jeg ser for meg at det dreier seg mest om karsk, konebankerbarter, skinnvester og en og annen lokal gledespike. Nå får de virkelig kjørt seg på noe stort og alvorlig. Spørs om de ikke må ha åpent på lensmannskontoret både lørdag og søndag nå.

Skogn6

Jeg lurer litt på hvordan de skal stoppe ekstremistene. Vil de bevokte alle inngangsårer til bygda, eller vil de basere seg mer på tips fra publikum? Hvilke kriterier skal ligge til grunn for hvem som får besøke Faraj? Blir det hodeplagg, skjegg eller lengde på kjortelen som avgjør?  Vil veivesenet sette opp egne skilt hvor uvedkommende kan få et hint om at de ikke er velkomne?

Mulla forbudt

Nå er det jo veldig in dette med helskjegg på all slags mannfolk. Personlig synes jeg det er lite pent, men hvordan skal de se forskjell på et ekstremistskjegg og et mer hverdagslig skjegg av den godlynte typen?

images (5)images (6)images (7)

Hva med alle de som vi synes ser bittelittt ekstremistisk ut, men som egentlig er skikkelig flotte mennesker? Det føles veldig kjipt å skulle sette noen utenfor samfunnet bare fordi de digger skjegg og ber fem ganger om dagen!

Vi kan ikke sende Faraj til Irak. Så lenge det er uvisst om han får beholde livet ved en eventuell retur, er det vår plikt å hjelpe ham. Vi kan like det eller ikke. Jeg leste en artikkel på facebook hvor VG har fremstilt FrP som et sutreparti – og det er de jo også. Der var det en som sa at FrP jammen er et likandes parti, og at de er de eneste som er villige til å lempe på hvordan vi følger menneskerettighetene. Her ble det trukket frem det at FrP mer enn gjerne sender Krekar dit Irak. Lempe på menneskerettighetene???! Hvis jeg er med på å sende Krekar til Irak, og han blir drept, står jeg med blod på hendene. Da er det jeg som er ekstremisten. Det vil jeg ikke! Det ligger ikke i min natur. Men å tro at det å sende Mulla Krekar til Kyrksæterøra vil gjøre alt så mye bedre, mener jeg er naivt.

images (3)

Jeg har ingenting imot islam eller noen andre religioner. Jeg har mange religiøse venner av forskjellig typer og farger. For meg er det en berikelse. Det jeg har noe imot, er ekstremister!

La oss heller lære av disse to:

images (4)

4 thoughts on “Der ingen skulle tru at Krekar kunne bu

  1. Mohamad says:

    Du dømmer alle muslim bare på grunn av en mann! Selv om Mullah Krekar ikke er bra, betyr ikke det at ale muslim er terorister. Håper du får noe og tenke på, nå. Og lage et forbudtskilt for muslimer er ærekrengkelse!

    • Hei! Jeg takker for innspillet ditt! At du har oppfattet det sånn, synes jeg er leit, for det var IKKE min mening. Snarere tvert i mot. Vet ikke om du har lest innlegget skikkelig, for jeg prøver å belyse akkurat det du sier – at ikke alle muslimer er terrorister. At det derimot finnes mange muslimer som er fantastiske mennesker, og at jeg selv har muslimske venner som jeg er veldig glad i. Kan ikke du lese gjennom hele innlegget ordentlig en gang til? Du vil se at vi egentlig er enige. Ha en fin dag – Insh´ Allah!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: