Kristin Størmer Steira – et forbilde!

Steira

Kristin Størmer Steira har kommet seg både på beina og på skia igjen etter en skade i august i fjor. Hun var på høydetrening i Seismer Alm da hun var så uheldig å pådra seg hele to brudd i bekkenet. Det var ikke mye moro. Hun bet tenna sammen og gikk på med det vonde bekkenet i flere uker, men til slutt måtte hun altså gi seg legebehandling i vold. Røntgenbilder ble tatt, og det hele så riktig mørkt ut.

Olympiatoppens lege, Lars Engebretsen er svært imponert over Kristin, og mener hun bør være et forbilde for andre pasienter. Han har nemlig erfaring med at folk blir ordentlig slappe og late når de er i lignende situasjoner. Du kan selv lese om det her: http://www.ap.no/100Sport/langrenn/–Steira-er-et-forbilde-for-vanlige-pasienter-486519_1.snd. Som han selv sier, er det høyst uvanlig å gå rundt på ski i ukesvis med et bekken fullt av bruddskader. Et vanlig menneske ville jo oppsøkt legen først som sist.  Det som er så flott med Kristin, er hvordan hun har jobbet så fort for å komme raskt til hektene igjen. Hun har trent, ordnet og styrt på, og olynpiatoppens team av leger og annet har fulgt henne tett opp i disse månedene.

Dr. Lars Engebretsen - olympiatoppen

Etter å ha lest denne artikkelen, ble jeg rett og slett skikkelig flau. I slutten av november ble jeg nemlig selv utsatt for en idrettsulykke. Jeg hadde vært ute i periferien på Sola og skravlet med en skjønn dame om dette og hint. Det var da jeg var på vei til bussen at det skjedde. Jeg gikk helt vanlig – riktignok fast og raskt i steget – da jeg plutselig tråkket feil og fant meg selv på bakken. Foten gjorde skikkelig vondt! Det verste var selvfølgelig at det var folk i busskuret som fikk se det hele. Jeg reiste meg raskt opp for å tråkke stoisk på, men klarte bare å halte. Noe så fornedrende! Jeg ringte til kona som sa hun ville møte meg med krykker. Krykker?! Jeg ringte jo bare for å få trøst – og kanskje en sjokolade.

Daim

Krykkene kastet jeg etter en dag. Jeg har da forstuet foten i idrettens navn før (for eksempel under potetløp), og aldri har jeg hoppet rundt på krykker i lengre tid. Foten ble altså brukt til både gåing og løping i flere dager i etterkant av ulykken. Sånn sett har jeg jo noe til felles med Kristin. Men, den 15. desember sa det stopp. Det var umulig å gå på foten uten enorme smerter. Legen sa at foten måtte holdes i ro hvis dette skulle bli bra. Det hele endte med at jeg ble sittende på sofaen det meste av jula mens kona måtte rydde og vaske. Jeg vet at det høres mistenkelig ut, men nei, foten var virkelig et helvete.

Det jeg skjønner nå, er at jeg selvfølgelig har vært altfor slapp og lat. Javel. Jeg hadde en vond fot, men jeg hadde fortsatt en fot til og to hender! Jeg kunne løftet vekter, gjort styrkeøvelser for ryggen og alt mulig annet jeg ikke kommer på. I stedet valgte jeg å spise utrolig mange pepperkaker og marsipangriser.

Pepperkaker 2

Men det jeg lurer på er: hvor var olympiatoppen da jeg skadet meg? Jeg har jo også drevet med sport! Det har vært både 60 – meteren og runder med kanonball! Og hvor er de når vanlige folk brekker bekkenet sitt?

Selvsagt kan vi alltid bli sprekere, mer glade og flinke. Hadde jeg hatt olympiatoppen i ryggen vet man jo ikke hva som kunne skjedd! For alt vi vet kunne jeg vært en profesjonell hinker nå! Likevel er det nå sånn at vi vanlige folk ikke går milevis med brukne ben.

Men, all ære til Kristin Størmer Steira! Jeg er virkelig veldig glad for at hun er oppe og går igjen. Flott dame med flotte ski! Gleder meg til å se henne i aksjon. På TV.

2 thoughts on “Kristin Størmer Steira – et forbilde!

  1. Det er ikke langt i fra at du følger Kristins eksempel! “Her skal det ikke være noen krykker eller rullestol, forstua fot eller ei!”

    • Jeg er jo i like god form også! Egentlig er jeg litt forundret over at jeg ikke allerede er tatt ut på skijentenes landslag! Men det var det med skaden da… Eller, har du en finger med i spillet? Prøver du å holde meg borte fra Marit Bjørgen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: